Tiglieto – magické místo v Itálii, které budete milovat

Renata Kostelníková
Itálie
Rady & tipy na cesty

Ligurie, třetí nejmenší kraj Itálie, leží na severozápadě země na hranicích s Francií. V tomto dosud neobjeveném kraji je jedno opravdu speciální místo, ze kterého na vás dýchne svoboda a ozdravující přírodní energie. Obec Tiglieto, která je součástí přírodního parku Parco di Beigua, je ideální k pěším túrám nebo vyjížďkám na kole po četných stezkách, které vedou mezi pahorky oddělující moře od Ligurských Alp. Nejbližší letiště je letiště Janov Cristoforo Colombo

Ideální zázemí pro výlety? V přírodním stylu a relaxační atmosféře

Hledáte-li místo, kde si budete moci odpočinout a nabrat energii z přírody, máme pro vás zajímavý tip na ubytování. V městečku Tiglieto se na břehu potoka nachází starý mlýn, ve kterém prožijete úžasnou přírodní dovolenou, během které můžete meditovat, poslouchat zvuky lesa, pobývat na slunci nebo se procházet v zeleni, jejíž blahodárné účinky vám dovolí zapomenout na všechny vaše každodenní starosti.  

Na tomto magickém místě můžete strávit den, víkend nebo rovnou celou vaši dovolenou. Ubytovat se lze v jednom z bílých kruhovitých stanů, vyrobených z bavlny a postavených na dřevěné základně. Jeden stan může pojmout až 4 osoby. Název stan není zcela přesný – jedná se o prostor o rozloze 25 m2 zařízený základním nábytkem, originálními koberci z Maroka a Sýrie, kvalitními tkaninami a pohodlnými polštáři, které navozují intimní a romantickou atmosféru. Při výběru designu a materiálů byl kladen důraz na šetrnost k přírodě a zároveň na maximálním zážitek a příjemné prostředí, ve kterém se od první chvíle budete cítit přirozeně a uvolněně. Všechno je v dokonalé harmonii se zemní energií a okolní přírodou.

Přírodní wellnes, kde můžete hýčkat svoje tělo i mysl

V zahradě, která obklopuje stany, naleznete krásnou romantickou vanu s říční vodou, která je ohřívaná ohněm. Spojení těchto dvou přírodních živlů je ideální k hluboké obnově duše. Budete moci okusit radost z nekončící koupele pod hvězdami. I během vás koupel osvěží, jelikož řeka vytváří zátoku podobnou přírodnímu bazénu. Ten tvoří zcela jedinečný přírodní systém kaldária-frigidária nebo-li ohřívárny a ochlazovny.

A co třeba romantická přírodní svatba nebo kurzy jógy?

V této lokalitě nemusíte jen zažít nezapomenutelný zážitku z kempování v přírodě. V idylické scenérii, do které vás vtáhne přirozenost přírody, lze rovněž organizovat společenská setkání. Například malé svatby do 25 hostů, které umožní prožít kouzlo setkání v přírodě, mimo běžné každodenní starosti a v místě, kde je všechno jednoduché, ale dokonalé v každém detailu. Lokalita je k dispozici také ke kurzům jógy, při kterých lze využít prostor zavěšeného stanu. Lepší místo k meditaci byste si nemohli přát.

Na akční letenky se můžete podívat zde.

 

3095 Zobrazení